Tarlayı Jiletli Telle Çevirmek Yasal mı?
Tarlayı Jiletli Telle Çevirmek Yasal mı?
Kişiye ait tarla ya da tarım arazisi gibi alanlarda toprağı çevrelemek için bazı güvenlik önlemleri alınabilir. Örneğin farklı kişilere ait 2 tarla yan yana ise kişiler bu tarlaları tel çitler ile birbirinden ayırabilir. Tarlayı tel çitle çevrelemek yasal anlamda bir sorun tescil etmez. Bu noktada akla gelen soru tarlayı jiletli telle çevirmek yasal mı sorusudur?
Evet, tarlayı jiletli tel ile çevirmek yasaldır. Kanunda bu konu ile ilgili bir yasak bulunmamaktadır. Jiletli teller tehlikelidir. Tarım arazinizi, tarlanızı ya da bahçenizi vahşi hayvanlardan ve yabancı kişilerden korur.. Daha güvenli bir yaşama alanı için sadece tel çit yetmeyebilir. Bu nedenle özellikle jiletli tel tercih etmek gerekir ki tel çit üzerinden atlamak isteyen kişiler jiletli tel engeline yakalansın.
İmar Kanunu’na Göre: Danıştay ve İstinaf kararlarında ruhsata tabi yapı olarak kabul edilmeyen imalatlara
arazinin etrafını çevrelemek amacıyla yapılan beton direkler ve tel çitler dahildir.
Thor Çit Sistemleri olarak yaşam alanlarınızı daha güvenli kullanmanız için gerekli olan tel çit, panel çit ve çim çit sistemlerini üretiyoruz. Talep ettiğiniz ölçüyle birlikte iletişime geçerek çit sistemleri fiyatları hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Tarım arazisine tel örgü yapılır mı?
Tel örgü bir çok yaşam alanı ve tarım arazisine uygulanabilen bir çit çeşididir. Özellikle tarım arazilerinde hem bütçe dostu hem de pratik kurulumu ile sıkça tercih edilir. Tel örgünün yanı sıra kullanılan jiletli teller de tarım arazisinin güvenliğini arttırır. Bu sayede arazinize izinsiz girmek isteyen kişiler ya da tarlanıza zarar vermek isteyen kişiler sizin alanınızdan uzak duracaktır.
Eğer tarım arazinizi korumak için caydırıcı bir önlem arıyorsanız jiletli tel çitler tam size göredir. Jiletli telin en önemli özelliği keskinliği değildir. Kişinin vücuduna saplanıp kalarak kaçmasına da engel olur. Bu nedenle de hırsızlık yapmak isteyen kişiler için jiletli tel büyük bir engeldir. Kişinin bedeninde derin bir yara açarak hareket etmesine engel olabilir. Sınır güvenliği açısından, asgari alanlarda sıkça kullanılır.
Bu nedenle tel örgü ile beraber sıklıkla jiletli tel de tercih edilir.
Sit alanına tel örgü yapılır mı?
Sit alanı korunmasında kamu yararı bulunan alandır. Bu alanlar özel güvenlik önlemleri ile korunabilir. Yönetmeliğe göre eğer sit alanını çevreleyen ve koruyan bir duvar yok ise bu alana arazinin yola bakan kısmına 2 metre arka tarafa bakan kısmına ise 2,5 metre yüksekliğinde tel örgü yapılabilir. Bu sit alanının daha güzel korunması için esastır.
Sit alanları için güvenilir ve uzun ömürlü bir koruma sistemi arıyorsanız tel çit en uygun yöntemdir.
Thor Çit Sistemleri olarak bütçe dostu çit sistemleri ile hizmetinizdeyiz. Yaşam alanlarınızı daha güvenli kullanmak istiyorsanız tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçip fiyat bilgisi almaktır.